Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

8.11.2012 8.24 - Galleria Maaret Finnberg ja Cafe Art

Galleria Maaret Finnberg vastaa Turun jokarannassa sijaitsevan Cafe Artin taiteellisesta ilmeestä. Näyttelyt vaihtuvat kahden kuukauden välein. Näyttelyt kootaan gallerian omista taiteilijoista ja Turun taideakatemian nuorista opiskelijoista. Ensimmäisessä näyttelyssä mukana graafikko Tarja Heilimo ja opiskelijat Raisa M. Suksi, Outi Vihlman ja Ida A. Sandberg. Tutustu näyttelyyn Cafe Artissa Läntinen Rantakatu 5.

 

Tarja Heilimo

Olen taidegraafikko, puupiirtäjä, verstastyöläinen. Käytän teoksissani talttaa, vanerilevyä, öljyvärejä, japaninpaperia tarja_heilimo_galleria_maaret_finnbergja syväpainoprässiä. Minua kiehtoo puupiirrostekniikan fyysisyys, työprosessin yllätyksellisyys, värin hehku ja kuvan kerroksellisuus. Käytän teoksissani myös metallivärejä mm. hopeaa.

Työskentelen Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran Grafiikan pajalla historiallisessa Lappeenrannan Linnoituksessa.

Puupiirrokseni ilmaisevat tunteita, tunnelmia. Vedostan ja kaivaudun kohti salaperäisyyttä. Aihe on vain lähtökohta työskentelyyn. En tavoittele nähtyä. Seikkailen laatoilla, etsin saman aiheen tai laatan erilaisia tunnelmia ja vastakohtaisuuksia.

Näin ovat syntyneet teossarjat Jäähän piirtyneet, Muistot, Yöhön jääneet ja Purppurahetket. Teoksiini ovat vaikuttaneet myös lapsuuden Ruusunen-elämys ja ”Tuonilmaisiin” siirtyneen äidin keittiön verhot. Yllätyksellisin on ollut ”itsestään laattaan kaivertunut” Ruusuratsu.

 

Outi Vihlman

Unohtuneet Turun taideakatemian kolmannen vuosikurssin grafiikanopiskelijan, Outi Vihlmanin Unohtuneet - outi_wihlman_galleria_maaret_finnbergnäyttelykokonaisuus koostuu jätepaperista ja – levyistä kootuista kollaaseista. Teoksissa hylätyn materiaalin historia kohtaa internetin aikakauden kuva-aiheet. Asiat unohtuvat ja aika kultaa muistot: joskus asioita tarvitsee tarkastella kaukaa, jotta ne näyttäytyvät selkeämmin.

 

Ida A. Sandbergida_a_sandberg_galleria_maaret_finnberg

Salaisuuksia Erilaiset naamiot, joilla peitämme todellisen minämme, kiinnostavat minua. Öljyvärimaalauksissani tummalta pinnalta nousee hahmo, jolla on salaisuus. Miten sinä peität salaisuutesi?

 

Raisa Marja Suksi

Movement - Liikehdintä Arkipäiväiset asiat liikehtivät, heräävät henkiin. Hienovireinen surrealismi raisa_m_suksi_galleria_maaret_finnbergkietoo sisälleen minimalismia ja sävykkyyttä, terävää ja pehmeää. Improvisoin ja annan kulua, sommittelen.