Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

17.1.2013 10.27 - Galleria Maaret Finnberg & Cafe Art: Mikko Paakkola ja Juha Kärki

Vuoden alkajaisiksi Galleria Maaret Finnberg esittelee Cafe Artissa turkulaistaiteilijan, joka ei liiemmin esittelyitä mikko_paakkola_galleria_maaret_finnbergkaipaa: Mikko Paakkolan (s. 1961 Lappi Tl). Turkulaisuutensa lisäksi hän on yksi vielä harvalukuisesta mutta yhä runsaammaksi käyvästä joukosta kansainvälisesti työskenteleviä suomalaistaiteilijoista.

Esillä olevat maalaukset perustuvat jo klassikoiksi muotoutuneisiin yhden viivan sommitelmiin, joita voi yhtä lailla tulkita niin maisemina kuin abstraktioina. Keskeisenä teemana ei kuitenkaan ole aihe eikä sommittelu vaan valo, joka toimii metafyysisen hiljaisuuden meditatiivisena tulkkina.

Robustina kontrastina teosten välittämälle henkisyydelle on teosten vahva materiaalisuus. Taiteilijatarvikekaupan sijaan Paakkolan paletti on hankittu rautakaupasta sisältäen levyjä ja laasteja, ja tämä rouhea teollisuuden ja työn täyttämä maailma tasapainottaa teosten hienostunutta ja pitkälle pohdittua muotokieltä ja tuo tämän arkipäivän tasolle.

Toinen Café Artin tiloissa esiteltävä taiteilija on kolmatta vuotta Turun taideakatemiassa opiskeleva juha_karki_galleria_maaret_finnbergjoensuulaislähtöinen Juha Kärki (s.1986). Huolimatta siitä että hän on vielä uransa alussa, on hän ehtinyt jo ottaa ensimmäiset tukevat kannuksensa esittelemällä teoksiaan Köysiratagalleriassa Turussa ja Helsingissä "The Art of Basware"- kilpailussa Sanomatalolla. Turun konserttitaloon on häneltä julkistettavana Marko Backmanin kanssa yhteistyössä toteutettu syyskauden teos "Äänen väri", ja hiljattain Suomi-taloon Pietariin toteutetussa seinämaalauksessa näkyy niin ikään Juha Kärjen kädenjälki.

Kahvilan tiloihin tulevat kookkaat öljyvärimaalaukset ovat syntyneet parin viime vuoden aikana. Lähtökohtana on ollut ihminen ja ihmisluonto ja tähän liittyen omakohtaiset pelon ja menetyksen tunteet. Näin taiteilija on lähestynyt myös klassista omakuva-aihetta, mutta lopulta etäännyttämällä maalausprosessin irti henkilökohtaisesta hän tuo teoksiinsa yleismaailmallisen näkökulman.

 

Näyttely avoinna 15.1.-17.3.2013 saakka.

Kahvila avoinna Ma-Pe 10-19, La 10-16, Su ja pyhäpäivät suljettu

Cafe Art

Läntinen Rantakatu 5