Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

22.3.2012 11.04 - Kimmo Lilja, Turun Sanomat

Suomen ensimmäinen pelkästään verkossa tomiva taidegalleria on avannut ovensa - tai paremminkin sivunsa. Aurajokirannassa toimineen galleriansa viime vuoden lopulla sulkenut Galleria Maaret Finnberg hakee menestystä uudella konseptilla, jonka etuna ovat edullisimmat toimintakustannukset ja se, että gallerian anti on koko ajan nähtävissä niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

Maaret Finnberg aloitti galleriatoiminnan vuonna 1998 Nefret-nimellä. Finnberg sanoo nyt etsineensä uutta ja toimivaa tapaa esitellä taidetta ja tuoda sitä yhä useamman ihmisen nähtäväksi. Taiteilijoiden esittelyt ovat netissä suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi.

Taiteilijoiden pääsy nettigallerian sivuille on ilmaista, mutta muuten galleria toimii samojen liiketaloudellisten periaatteiden mukaan kuin fyysiset galleriatkin.

Verkkogalleriassa muun muassa seurataan taiteilijan menestystä blogin muodossa ja haetaan kontaktia uusiin asiakkaisiin. Vastaavanlaista konseptia on kokeiltu ainakin Lontoossa ja Pariisissa.

Finnbergin mukaan lähtökohtana on luoda sivut, joilla taideteoksia voidaan esitellä mahdollisimman kattavasti ja edustavasti.

Verkkogallerian lisäksi Finnberg vie edelleen suomalaista taidetta ja taiteilijoita maailmalle messujen välityksellä.

Galleria Maaret Finnbergin verkkogalleriasivut on rakentanut turkulainen ohjelmistotalo Anders Inno, jonka tuotteet on suunnattu sähköisistä liiketoimintaa tarjoaville yrityksille.