Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

12.3.2013 10.47 - Verkkogalleria on jo vuoden vanha!

Vuosi sitten galleristi Maaret Finnberg lähti etsimään uusia tapoja esittää taidetta. Viime vuoden maaliskuussa galleria_maaret_finnberggalleristi avasi uuden verkkogalleriansa, jonka ulkoasusta ja ohjelmoinnista vastasi Anders Inno. Nyt verkkogalleria on täyttänyt vuoden! Galleristin ja assistentin suureksi yllätykseksi fyysisen näyttelytilan puuttumisesta huolimatta työmäärä ja kiire ei ainakaan ole vähentynyt.

Uusi verkkogalleria avattiin viime helmikuussa, jonka jälkeen taiteilijalistamme muuttui. Gallerian verkkosivuilla esiteltiin joukko taiteilijoita, jotka eivät ennemmin olleet gallerian taiteilijoita. Uusia taiteilijoita olivat mm. graafikot Anita Jensen, Tarja Heilimo ja Tuula Lehtinen. Taiteilijapuolen uusia nimiä olivat mm. taidemaalari Pasi Tammi, Jari Järnström ja Carlos No. Mukana oli myös vanhoja tuttuja kuten Mikko Paakkola, Juhana Moisander ja Bent Holstein.

Verkkogallerian mukana tuli muitakin uudistuksia. Aloimme kirjoittaa blogia, jossa seurataan gallerian ja taiteilijoidemme toimintaa. Julkaisemme myös joka kuukausi kuukauden taiteilijan, jolloin perehdymme syvemmin yhteen taiteilijaan kerrallaan. Avasimme myös omat Facebook sivut joissa julkaisemme kuvia toiminnastamme ja tiedotamme verkkogallerian tapahtumista.

Verkkogallerian julkaisun myötä galleria sai lukuisia uusia yhteistyötarjouksia. Ensimmäisiä uusia kipina_galleria_maaret_finnbergyhteistyökumppaneitamme verkkogallerian julkaisun jälkeen oli Kulttuurikeskus Kustavin Kipinä. Järjestimme Kipinään japanilaishenkisen näyttelyn, jossa esittelimme verkkogallerian teoksia. Mukana näyttelyssä oli Bent Holstein, Tarja Heilimo, Pasi Tammi ja Anita Jensen. Näyttely oli avoinna 15.8.-2.9.2012 Kipinässä.

Kipinän kautta päädyimme esittelemään galleriamme taideteoksia myös Kustavin markkinoille. Saavuimme markkinoille Kustavin Kipinän omistajan Pekka Kurun ”vankkureilla”, jotka herättivät ainakin yhtä paljon huomiota kuin taideteokset sen seiniin ripustettuna. Kauniin ja lämpimän päivän houkuttelemana ihmisiä oli paljon ja tuttavia sitäkin enemmän! Menestyksekkään päivän jälkeen oli helppo tehdä päätös osallistumisesta Turun Taiteiden Yöhön vankkureiden kanssa.

Syyskuussa otimme osaa Art Helsinki messuille 12.-16.9.2012. Messuilla gallerian mukana olivat taiteilijat Hanna art_helsinki_galleria_maaret_finnbergSeppänen, Henrika Lax ja Carlos No. Turkulaisen nuoren taiteilijan Hanna Seppäseltä mukana oli suurikokoisia hiilipiirustuksia. Portugalilaisen Carlos No liikennemerkeistä ja miniatyyrihahmoista koostuvia taideteoksia nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Suurena apuna messuilla oli taiteilijamme Henrika Lax joka saapui auttamaan ripustuksessa. Laxilta esillä oli akryylimaalauksia sarjoista Post ja Transparent. Teimme messuilla myös yhteistyötä Mobelin kanssa jolta saimme upeat pöydät ja tuolit messuosastollemme. Galleria oli esillä messuilla muutenkin, sillä Pirkko Arstila haastatteli messuviikonloppuna galleristia, assistenttia ja Anders Innon edustajaa Peter Silvennoista messulavalla.

Seuraava uusia yhteistyökumppanimme oli Airiston Lumous. Meren rannalla sijaitseva Airiston Lumous oli airiston_lumous_galleria_maaret_finnbergympäristönä mielettömän kaunis ja itse tila valoisa ja ilmava. Ripustimme Airiston Lumouksen tiloihin näyttelyn joka kantoi nimeä Lumoava taidenäyttely. Mukana näyttelyssä olivat taidemaalari Mikko Paakkola, graafikot Anita Jensen ja Tarja Heilimo sekä kuvanveistäjä Marja Helenius.

Syksyllä ovensa avasi Hämeenkadulla Rosten Deli, jonka taiteellisesta ilmeestä olemme vastanneet. Puolen vuoden aikana olemme vaihtaneet teoksia tilassa muutamaan kertaan ja vastaanotto on ollut hyvin positiivinen. Rosten Delistä innoittuneena saimme yhteistyötarjouksen Cafe Artista. Marraskuussa ripustimme ensimmäisen näyttelyn Cafe Arttiin. Konseptiksi muodostui esitellä kerrallaan yksi gallerian taiteilija ja antaa pienemmät näyttelytilat kahvilasta Turun taideakatemian opiskelijoille. Näyttelyt kahvilassa vaihtuvat kahden kuukauden välein ja samalla muuttuu koko kahvilan ilme.

Avasimme myös uuden toimiston toimistohotelliin Läntiselle Pitkäkadulle. Saimme kauniin toimistotilan jossa toimisto_galleria_maaret_finnbergpystymme tapaamaan asiakkaita ja taiteilijoitamme Turun keskustassa. Teimme myös jälleen yhteistyötä Mobelin kanssa, joilta saimme hienot toimistokalusteet suoraan tehtaalta. Ihana tuoreen puun tuoksu leijui toimistossamme ensimmäisten päivien ajan!

Vuosi on mennyt nopeasti. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme, sillä verkkogalleriat ovat vielä suhteellisen uusi konsepti. Tälle vuodelle luvassa on ainakin lisää näyttelyitä yhteistyökumppaneidemme kanssa ja taidemessut.

Kiitos kuluneesta vuodesta taiteilijoillemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!