Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

17.4.2013 12.52 - Galleria Maaret Finnberg & Café Art: Ismo Luukkonen, Nikita Matilda & Kristiina Mäenpää

Galleria Maaret Finnberg esittelee Turun Taideakatemian valokuvauksen lehtorin Ismo Luukkosen ja hänen opiskelijoidensa Kristiina Mäenpään ja Nikita Matildan näyttelyn Café Artissa.

Ismo Luukkonen

Ismo Luukkonen (s. 1969 Limingassa) valmistui valokuvaajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1995 ja ismo_luukkonen_galleria_maaret_finnbergTaideteollisesta korkeakoulusta 1999. Hän työskentelee valokuvauksen lehtorina Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiassa sekä valokuvataiteilijana. Luukkosen työskentelyä luonnehtivat pitkät projektit, joiden keskeisiä teemoja ovat usein aika, esihistoria ja maisema.  Kysymyksiä ajasta -sarjan kuvissa Ismo Luukkosen lähtökohta on ajan ja ikuisuuden teemoissa. Valokuva kohtaa ajan monella tasolla. Kuvaushetki, valotusaika sekä kuvan ja katsomisen välissä kulunut aika vaikuttavat kaikki kuvan tulkintaan. Ajan ja valokuvan leikki tuottaa kuvastoa, joka poikkeaa jokapäiväisestä aikakokemuksesta. Luukkonen venyttää ja katkoo valotusta ja yhdistää eriaikaisia kuvia yhdelle kuvapinnalle. Pysyvä jähmettyy kuvaksi ja hetkellinen näyttäytyy haamuna ajassa.  ”Aika on arkinen itsestäänselvyys, mutta myös suuri mysteeri, sitä ei voi selittää. Kuinka aistimme ajan, kuinka laskemme aikaa tai kuljemme ajassa? Aika ei ole itsestäänselvyys. On lähtökohtana fysiikka, filosofia tai teologia, lopullisia vastauksia ei ole. Ja ennen vastauksia täytyy löytää oikeat kysymykset.”  

Kristiina Mäenpääkristiina_maenpaa_galleria_maaret_finnberg

Kristiina Mäenpää opiskelee kolmatta vuotta valokuvausta Turun taideakatemiassa. Kahden välissä -kokonaisuuden lähtökohtana on huomio siitä, että henkilön identiteettiä ja valokuvaa yhdistää niiden molempien muodostuminen luonnon ja kulttuurin yhteisvaikutuksesta. Kahden välissä kertoo luokittelun vaikeudesta ja toisaalta paikan etsimisestä kategorioiden välimaastosta.

Nikita Matildanikita_matilda_galleria_maaret_finnberg

Nikita Matilda (s. 1989) opiskelee ensimmäistä vuotta valokuvausta Turun taideakatemiassa. Esillä on muotokuvia sarjasta Enlightment. "Muotokuva on persoonan representaatio, joka syntyy välineeseen. Samanaikaisesti se on sekä mentaalinen että fyysinen objekti. Kokemus menneestä hetkestä tapahtuu sekunnin murto-osissa. Se on hienovarainen, eikä sitä pysty laskemaan. Näyttelyssä valokuva hetkeksi elävöityy ja hahmo saa uuden elämän uuden katsojan silmissä. Energia alkaa virtamaan molempiin suuntiin."

 

Näyttely avoinna Café Artissa 15.4.-15.6.2013.

Avoinna: Ma-Pe 10-19, La 10-16, Su ja pyhäpäivät suljettu.