Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

3.7.2013 13.43 - Kuukauden taiteilija: Pasi Tammi

Galleria Maaret Finnbergin heinäkuun taiteilija on Pasi Tammi (1971). Tammi on opiskellut 1989-1990 Porin Taidekoulussa ja 1991-1995 Kuvataideakatemiassa. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. Tammen teoksia on tällä hetkellä nähtävillä Wäinö Aaltosen museossa yhteisnäyttelyssä Suurin kaikista on rakkaus?

Kuvataiteilijamatrikkeli

Pasi Tammi

"Maalauksessa minua kiinnostaa maalin fyysinen olemus. Taiteessa minua kiinostaa aika. Aiheeni minä löydän sieltä missä nämä kaksi asiaa kohtaavat.pasi_tammi_galleria_maaret_finnberg

Koska Taide ei aseta aiheita arvojärjestykseen vaan hyväksyy kaiken eikä kiellä minkään teeman käsittelyä, mikään aihe ei ole mielestäni ainutlaatuinen. Tämän vuoksi en pyri jäljentämään todellisuutta sellaisenaan, vaan työskentelen mielikuvien ja niitä lietsovien visuaalisten ärsykkeiden pohjalta. Mielikuvitus, materiaali, valo ja väri saavat karata omille teilleen kunnes törmäytän ne jälleen kiinnostavassa pisteessä."

Pasi Tammi

 Suurin kaikista on rakkaus?

Vahvojen tunteiden kirjo on Wäinö Aaltosen museon kesän 2013 näyttelyn kantava voima. Aihetta lähestytään monesta näkökulmasta, sillä rakkaus on muutakin kuin huumaavaa onnea. Teoksissa kohtaavat niin kiintymys ja erotiikka kuin kaipaus ja empatian puute. Näyttely on esillä 14.6.–8.9.2013.

Rakkauden käsite on ehtymätön innoituksen lähde kuvataiteessa, kirjallisuudessa ja musiikissa. Rakastuminen ohjaa ihmissuhteita ja mielipiteitä, rakkaus voi muuttaa suuntaa – tai olla ikuista. Näyttelyssä esitetään pohdintoja rakkaudesta kahdentoista taiteilija voimin. Vanhimmat teokset ovat 1990-luvun loppupuolelta, uusimmat keväältä 2013. 

Mukana näyttelyssä olevat taiteilijat ovat Tiina Heiska, Maarit Hohteri, Miikka Kiminki, Jaana Kirjonen, Milja Laurila, Rauha Mäkilä, Anna Nykyri, Pasi Tammi, Kaija Papu, Markus Kåhre, Henna Aho ja Ville Laaksonen.

Wäinö Aaltosen museo

Kuvia Pasi Tammen teoksista näyttelyssä

waiski_tammi_galleria_maaret_finnbergwaiski_tammi_galleria_maaret_finnberg