Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

5.8.2013 9.03 - Kuukauden taiteilija: Tero Annanolli

Tero Annanollin (s. 1975) uusimmat maalaukset käsittelevät ajan kulkua, myyttejä ja visuaalisia kerrostumia. tero_annanolli_galleria_maaret_finnbergKonkreettisina aiheina maalauksissa on italialaisten hautausmaiden kukkia ja veistoksia. Italiaan suuntautuneilta matkoilta hän on kerännyt kuvamateriaalia hautausmaan tekokukista ja veistoksista. Kuvattavat kohteet ovat elottomia, mutta kuvaavat elollista maailmaa. Sateet ja auringonpaahde ovat muokanneet tekokukkien ja veistosten pintaa ja värejä. Näissä maalauksissaan hän käyttää tekniikkana akryylia, öljyä ja lehtimetallia kierrätyskankaille. Osa maalauksista on toteutettu pyöreille kirpputoreilta löydetyille retropöytäliinoille.

Pöytäliina pohjakankaana Kukapa ei olisi istunut keittiön pöydän ääressä ruokailemassa, lukemassa tai muiden arkiaskareiden äärellä. Niinpä pöytäliinojen kuviot voi muistaa vuosien jälkeen. Taiteilija Tero Annanollia mummolan pyöreät, värikkäät liinat innostavat tekemään taidetta, joissa arkinen ja arvokas yhdistyvät kauniisti. – Pöytäliinat ja muut kodin kierrätyskankaat toimivat maalausteni pohjina. Viimeistelen työt lehtimetallilla, jota käytetään esimerkiksi ikoneissa, Italiasta vaikutteita hakenut taiteilija kertoo.

Annanollin teoksissa näkyvät aiheina kukat, veneet tai ihmishahmot. Valtavankokoiset veistokselliset kukanteriöt tero_annanolli_galleria_maaret_finnbergsaavat symbolista merkitystä, samoin myyttisen näköiset suuret veneet. Annanollin lehtimetalli- kierrätyskangasmaalaus Love Boat (2009) oli esillä elokuussa 2012 Lontoon olympialaisten yhteyteen järjestetyssä  kansainvälisessä Olympic Fine Arts –näyttelyssä Barbican Centerissä Lontoossa. Näyttelyn jälkeen teos lunastettiin Pekingiin perustettavan Olympia taiteen museon kokoelmiin. Yhteistyö italialaisen taidesäätiön ja Kiinan kulttuuriministeriön kanssa on jatkunut myöhemmin. Ainoana suomalaisena hänet kutsuttiin kansainväliseen näyttelyyn Water Cube Pekingissä 2012. Äskettäin hänet valittiin Olympic Fine Art Assosication varapuheenjohtajaksi 2014.

Tero Annanolli valmistui vuonna 2004 Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Annanollin opinnäytetyö (2004) Taideteollisessa korkeakoulussa oli samalla temperamaalausopas opettajille. Hän on opiskellut myös Kuvataideakatemiassa maalaustaidetta 2002-2003 sekä Repin instituutin kuvataidekoulutuksessa 2009-2010. Hän on työskennellyt taideaineiden opettajana Pekka Halosen akatemiassa vuodesta 2004 alkaen. Annanollilla on lisäksi useita taidealan luottamustehtäviä. Hän toimii muun muassa Eduskunnan Arkadia seuran johtokunnassa visuaalisen kulttuurin edustajana.

TUUSULAN TAIDEMUSEON KESÄNÄYTTELYT 21.5.–1.9.2013

Kultaa ja Kirpputorikankaita - Tero Annanolli & Viidakkohuone - Samuli Heimonen

KULTAA JA KIRPPUTORIKANKAITA – TERO ANNANOLLI 21.5.–1.9.2013 AuneLa, Taidekeskus Kasarmi