Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

23.8.2013 12.03 - Galleria Maaret Finnberg & Café Art: Susana Nevado, Kaisa Kunelius, Jenna Nuorala & Marko Backman

SUSANA NEVADO

Olen suomalainen Espanjassa syntynyt kuvataiteilija. Minua kiinnostaa kulttuurien väliseen vuoropuheluun, abstraktisia, koskemattomia tavaroita tai asioita ja identiteetti merkkiä jotka jokainen tuo mukana. Tutkin niiden interkommunikaatiota. Taideteos on aina sidoksissa erityiseen synty-ympäristöönsä. Jokainen ihminen tuo mukana oma äidinkieli, historia, osaamista tai kulttuurisidonnaisia käyttäytymistapoja.

Nykyinen tuotanto perustuu identiteettiä, kotimaa ja kulttuuria. Millainen on arkea vieraassa kulttuurissa, minkälaisia konflikteissa, väärinkäsityksiä syntyy ja miten voi rikastaa toisiansa. Uskonto myös kiinnostaa minua, koska se on vahvasti sidoksissa kulttuuriin, se antaa ihmisille toivoa ja tapa ymmärtää maailmaa.

Toinen painopiste minun tuotannossa on ekologia, etiikka, ja julkisen tilan käsityset. Työskentelen julkisissa tiloissa interaktiivisesti paikallisten yhteisön kanssa ja haluan pohtia uuden ympäristö nykytaiteelle.

Taideteokseni tuotannossa on maalauksia, esine installaatiot, paikkasidonnaisia teoksia, katoavataide, taidetapahtumat julkisessa tilassa, yhteisötaide, seinämaalauksia sekä luentoja, seminaareja ja näyttely jyrytystä.

KAISA KUNELIUS

Inspiroidun usein asioista, jotka tuntuvat oudon triviaalilla tavalla kauniilta. Maalaukset ovat minulle eleistä ja materiaaleista rakennettuja runoja.

Kaisa Kunelius (s. 1985) opiskelee Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa kuvataidetta. Hän on opiskellut aiemmin Pohjoismaisessa taidekoulussa Kokkolassa, sekä valmistunut tekstiiliartesaaniksi 2011.

JENNA NUORALA

Olen Jenna Nuorala Pohojanmaalta. Opiskelen kuvataidetta neljättä vuotta Turun Taideakatemiassa. Erityisenä kiinnostukseni aiheena on maalaaminen. Perinteisempien tekniikoiden lisäksi minua kiinnostaa kynäruiskutekniikka. Rakennan teokseni hiljalleen kerros kerrokselta usein erilaisia tekniikoita sekoittaen. Tekotapani on melko säntillistä, mutta annan myös sattuman tuoda oman mausteensa teoksiin.

MARKO BACKMAN

Synnyin Turussa vuonna 1977. Muutimme Helsinkiin, kun olin alle kaksi vuotias. Siellä kasvoin aikuiseksi. Valmistuin ylioppilaaksi Helsingin kuvataidelukiosta. Taiteen harrastaminen unohtui, kun aloin opiskella muuta alaa. Kuvataide jäi kuitenkin kalvamaan. Syksyllä 2011 aloin opiskella Turun taideakatemiassa. Viime vuodesta olen keskittynyt maalaamisen opiskeluun, jota jatkan nyt syksyllä, kun kolmas opiskeluvuoteni alkaa.

Tuntuu siltä, että etsin vimmatusti koko ajan jotain. Maalaamiseni on jonkin etsimistä. Viimeaikoina olen maalannut sisätiloja. Siis kuvia sisätiloista, joissa ei ole ihmisiä.

Tänne Café Artiin halusin kuitenkin tuoda kuvia ihmisistä, viime keväänä maalaamani muotokuvat. Kuten muotokuvissa yleensä, olen pyrkinyt maalaamaan henkilön persoonallisuuden näkyviin. Ehkä näissä muotokuvissakin olen etsinyt jotain.