Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

4.2.2014 6.55 - Kuukauden taiteilija: Kari Vehosalo

Kari Vehosalo (synt. 1982, Ylöjärvi) valmistui kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 2008 sekä taiteen k_vehosalo_galleria_maaret_finnbergmaisteriksi Aalto-yliopistosta, Taideteollisesta korkeakoulusta 2010. Hänen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa; mm. Suomen nykytaiteen museo KIASMASSA, Sara Hildénin Taidemuseossa, Helsingin Taidemuseossa sekä useissa yksityisissä kokoelmissa niin kotimaassa kuin ulkomailla.


Vehosalon teokset käsittelevät usein yksilön mahdollisuuksia todellistua omassa elämismaailmassaan. Halujen ja arvojen yhteismitattomuudesta nouseva yksilön ja yhteiskunnan välinen ristiriita – vallan taistelu – esiintyy hänen töissään usein jonakin häiritsevänä tekijänä, mikä saa katsojan pohtimaan uudestaan sitä mikä kuvapinnalla piirtyy esiin.


Vehosalon taide onkin usein vahvasti yhteiskuntakriittistä, olematta kuitenkaan päivänpoliittista. Paremminkin siinä on läsnä empatia ja humanismi; huoli toisen haluavan ja tuntevan olennon kohtaamisen vaikeudesta. Vehosalon taiteelliseen strategiaan, modus operandiin, kuuluukin yhteisesti jaetun sosiaalisen todellisuuden tutkiminen ja kääntäminen emotionaalisesti rikkaaksi taideteokseksi. Näin ymmerretty taide ei ole vain esteettisten arvojen peili, vaan ajattelun laajennettu muoto, jossa abstrakti sosiaalinen todellisuus saa jaettavan ja käsitettävän muodon, minkä ansiosta voimme pyrkiä ymmärtämään paremmin alati muuttuvaa ja häilyvää maailmaa.