Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

1.3.2014 19.34 - Kuukauden taiteilija: Ritva Lampisuo

Tässä kuussa poikkeuksellisesti olemme valinneet kuukauden taiteilijan verkkogalleriamme ulkopuolelta. Maaliskuun taiteilijamme on Ritva Lampisuo (1940-2013).

Turun Sanomien kätköistä löytyi artikkeli Ritva Lampisuosta ja hänen teoksistaan. (TS 25.10.2007)


Kollaaseissa Voguen värimaailmaritva_lampisuo_galleria_maaret_finnberg

Galleria Arsnetissä on kuun alusta asti ollut esillä turkulaistaiteilija Ritva Lampisuon kollaasitöitä. Deep in Vogue -näyttelyn työt ovat suurimmaksi osaksi uusia, vuosilta 2006 ja 2007.

Työt ovat kehittyneet kymmenen vuoden aikana pehmeämpään suuntaan. Ensimmäiset työt olivat kulmikkaampia ja selkeärajaisia. Nyt kollaaseista löytyy pyöreitä reunoja, joiden kautta muun muassa Geisha-kollaasista löytyy runsaasti viuhkamaisia muotoja.

Lampisuo itse toteaa leikkaamisen ja liimaamisen olevan lähinnä terapiaa. Hän käyttää töissään pääasiassa kansainvälistä Vogue-lehteä, joten tauluissa muodin suunnannäyttäjä-opus elää ikään kuin uutta, syvempää ja täydempää elämää.

Muotojen lisäksi Lampisuon värimaailma on muuttunut vuosien varrella. Farkkusinisestä, punaisesta ja vihreästä ritva_lampisuo_galleria_maaret_finnbergkaudesta on parin vuoden sisällä siirrytty ruskean ja kullan eri sävyihin, ja samalla töihin on tullut orientaalisia vaikutteita.

- Leikkimielisesti voisi sanoa, että värimaailma kulkee lehden mukana. Viime vuosina Voguessa ovat kulta ja ruskea olleet kovasti muotia, joten kuvistakin tulee sitten samansävyisiä, eläväinen, pieni ja hento taiteilija nauraa.

Työt syntyvät hetken inspiraatiosta ja rakentuvat jonkin tietyn värin ja muodon ympärille.

- Yksi palapelin osanen pitää olla, mutta sen jälkeen kaikki onkin kuin noituutta. Lopputulos on usein yllätys minullekin.

Liisa Aalto


Galleria Maaret Finnberg järjestää Ritva Lampisuon muistonäyttelyn 21.3-15.4.2014 välisenä aikana. Avajaiset 20.3.2014 klo 17-20 osoitteessa Vaisteentalo, Yliopistonkatu 16b, Turku.