Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

9.9.2014 21.07 - ArtHelsinki 2014

Galleria Maaret Finnberg osallistuu ArtHelsinki 2014 taidemessuille 10-14.9.2014 kolmen suomalaisen naistaiteilijan kanssa. Mukana Veronika Ringbom, Maaria Oikarinen ja Elina Ruohonen. Osastomme numero on 5n2.

Veronika Ringbom

Ilmaisuni on usein expressiivinen, piirrään kuvaaiheet suoraan painolaatalle käyttämättä minkäänlaista tarkka luonnosta.  Ideat aiheisiin kypsyvät ajatuksissani  joskus  kauan ,jopa vuosia. kun aika on kypsä ideat löytää muotonsa ja muuttuvat kuviksi.

Värit, lennokas viiva ja sommitelman rytmi on minulle tärkeät elementit. Teosnimi on minulle tärkeä, mielestäni nimi tuo jännitettä ja avaa teoksen sisältö sekä yleisölle  että itselleni.

Tekniikkani on kuivaneula ja carborundum. 

 

Maaria Oikarinen

Keltaista ja Oranssia

Olen helsinkiläinen taidemaalari, syntyisin Kemistä (1972). Vahvat värit ovat tunnusomaisia työskentelylleni. Teokseni ovat abstrakteja, koska en halua kahlita väriä näkyvän maailman jäljentämiseen. Haluan luoda elämyksiä ja herätellä tunteita, antaa katsojalle mahdollisuuden kokea ja tulkita omalla tavallaan.

ArtHelsingissä on esillä kaksi suurta maalaustani. Toukokuussa juhlii kevään iloa ja valoa. Keltaisen, punaisen ja oranssin sävyt ryöpsähtelevät kankaalla. Silmut puhkeavat, omenapuu kukkii, linnut sirkuttavat, aurinko lämmittää.

Feeniks on saanut nimensä vanhan tarun mukaan. Myyttinen tulilintu tunnetaan monissa kulttuureissa elämän ja uudelleensyntymisen symbolina. Vahva tarina rohkaisee: epäonnistumisista ja kriiseistä voi toipua ja nousta kuin uutena ihmisenä. Maalaukseni pohjalla on tummia ja harmaita sävyjä, kuin tuhkaa. Mutta pääosassa roihuavat tulivärit oranssi ja punainen, elämän voima. Teoksen syntyyn taisi vaikuttaa myös Euroviisujen upea voittajakappale Rice like a Phoenix

Elina Ruohonen

Väri kulkee siveltimenvetojen tahdissa

Maalaan läpinäkyville akryylilevyille levyn molemmin puolin. Pleksi kiehtoo minua peilaavuuden vuoksi ja antaa myös mahdollisuuden kerrokselliseen kuvantekoon. Esillä on ote kahdesta sarjasta, koiratulkintoja ja saariston kukkamaalauksia.

Koiramaalaukset ovat muotokuvia vaihtuvasta persoonasta, ihmisestä tai eläimestä, siitä miten jonkun tunteen voi ilmaista samaistumalla kokonaan toiseen lajiin.

Kukkamaalauksissa leijuvat irrallaan villiruusurykelmät, jotka kompensoivat ulkopuolisuutta ja erillisyyttä saariston karuudessa. 

Teemojen rinnalla maalauksessa minua kiehtoo maalausjälki ja sen voimantunne.

Elina Ruohonen (s. 1970 Kaarinassa, asuu Turussa) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1995. Hän on opiskellut myös Krasnojarskin taideinstituutissa, Siperiassa ja suorittanut kuvataiteilijan AMK –tutkinnon ja taiteen erikoistumisopinnot TAMK:ssa. Hänen teoksiaan on mm. valtion kokoelmissa. Ruohosen viimeisin yksityisnäyttely oli Taidemaalariliiton galleriassa Helsingissä 2013.

 

Galleria Maaret Finnbergiä tukee tänäkin vuonna Mobel Oy. 

Gallerian osastolla 5n2 ovat Mobelin toimittamat

professori, sisustusarkkitehti SIO Jouko Järvisalon 

suunnittelemat Lovi-tuolit! 

Suomen kielessä "loveen lankeaminen" tarkoittaa hurmokseen 

joutumista tai kuvaannollisesti ylenmääräistä ihastumista tai 

haltioitumista jostakin. Lovi‐tuolissa istujan loveen lankeaminen 

tapahtuu tuolin plastisen vapaamuotoiselle sisäpinnalle, joka on jyrkkä 

vastakohta ulkopinnan geometriselle prismamuodolle. Ohuesta 

teräksestä valmistettu jalustakehä kannattelee istuinta astian tapaan 

ja muodostaa samalla voimakkaan visuaalisen kontrastin massiivisen 

istuimen ja herkän jalustan välille.

.