Blogi

Tervetuloa tutustumaan korkeatasoiseen nykytaiteeseen.

 

Uniikkia taidetta Laadukasta grafiikkaa

3.5.2012 8.27 - Taiteilijamme Ulla-Maija Kallinen Venäjän Tiede- ja Kulttuurikeskuksessa

ULLA-MAIJA KALLINEN on kutsuttu pitämään näyttely Venäjän Tiede- ja Kulttuurikeskukseen. 3.5. – 31.5.2012. ulla_maija_kallinenGuassimaalausten näyttely Luonnon myytit avataan 3.5.2012.  

Ulla-Maija Kallinen on perehtynyt venäläiseen kulttuuriin, taiteeseen ja venäjän kieleen. Hän opiskeli 80-luvulla kuvataidetta Repin Instituutissa Pietarissa. Ulla-Maija Kallinen haluaisi vaikuttaa myönteisesti Venäjän ja Suomen väliseen vuorovaikutukseen taiteen alueella.

Näyttely valottaa näkökulmaa venäläisen ja suomalaisen kulttuurin samankaltaisiin taustailmiöihin. Luonto vaikuttaa voimakkaasti niin venäläisten kuin suomalaistenkin mielenmaisemaan. Yhteisiä juuria voi etsiä myös kosketuspinnasta muinaisiin naapurikulttuureihin.

Maa oli jo muinaisina aikoina avoin myös uusille kulttuurivirtauksille. Elämme nyt siinä mielessä samantapaista aikaa, että monenlaiset kulttuuriainekset rikastuttavat sisäistä maailmaamme. Näyttelyn teokset voi nähdä mielen maisemina. Teoksissani värikylläinen luonto kietoutuu muinaisen kulttuurin fragmentteihin. Maalauksissa toisinaan näyttäytyvät koristeelliset aiheet toimivat eräänlaisina sivujuonteina. Menneen ajan koriste-esineissä on luonnosta ja mytologiasta ammentavia rönsyileviä aiheita.

Ulla-Maija Kallinen

Kuvataiteilija